Industrijski gasovi

Sigurna kontrola pri niskim temperaturama

Industrijski gasovi

Sigurna kontrola pri niskim temperaturama

Tokom proizvodnje i distribucije industrijskih gasova, temperature mogu pasti i do –196 ° C. Samo nekoliko materijala može izdržati takve temperature. SAMSON proizvodi napravljeni su od kombinacije materijala koji mogu izdržati različite temperaturne oscilacije, pritiske i količinu protoka.

U SAMSON hladnim ventilima namenjenim procesima za separaciju vazduha, tanki produžni poklopci napravljeni su od materijala sa niskom toplotnom provodljivošću kako bi se smanjila razmena toplote. Zaptivka sa mehom održava kriogeni medijum unutar tela ventila. Zahvaljujući ovom sistemu, ventili se takođe mogu montirati i horizontalno. Pored toga, SAMSON ima odgovarajuću opremu za PSA (apsorpciju pod pritiskom).

U cisternama pod pritiskom, ventili za oslobađanje viška pritiska i regulatori za povećanje pritiska pouzdano osiguravaju stabilnost pritiska dok se gas koristi. Merni uređaji za diferencijalni pritisak medija i pripadajući telemetrijski sistem omogućavaju automatsko daljinsko praćenje i upravljanje zalihama.

Ostale industrije